Followers

Thursday, February 24, 2011

February 24, 2011

I'm not a 'pasar person'.
'On the shelves - ready to eat' really describes me!
Between Sawi and Bayam? It looks the same to me...!

59 comments:

  1. ni mesti kena paksa ikut bini pegi pasar kan??hehe

    ReplyDelete
  2. @Pena Marhaen

    Weh! Macam mana kau tahu ni? Aku tak nak publish la komen kau ni.... malu!

    ReplyDelete
  3. sawi keras.. bayam lembut.. hehehe.. suka tgk lelaki ke pasar.. rajin si isteri memasak..

    ReplyDelete
  4. @rATu kEBaYA

    Isteri saya rajin masak, saya rajin makan.... (supportive la katakan...)

    ReplyDelete
  5. sawi n bayam
    berbeza beb!
    hehehehe

    nampak macho taw kalo orang lelaki gi pasar - very helpful gitu!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  6. asalkan hijau.bayam lah itu.kemudian saya dipecat dari beli sayur di pasar.

    *pasar mana pakcik?

    ReplyDelete
  7. saya pulak x mengenal ikan

    hehehe

    ok.setakat bayam n sawi

    =.=' huuu~

    saya lagi suka bayam

    ReplyDelete
  8. @miloais

    Tapi saya ke pasar untok mengambel gambar sendiri, kira macho, jugak...? Hehehe..!

    ReplyDelete
  9. @Catherine-

    Haha! Betol tu! Ikan lagi konfius! Saya hanya tau Ikan bilis dengan Ikan pari je... Dah tentu tak salah!

    ReplyDelete
  10. @bujal X

    Kamu sengaja cari alasan supaya dipecat! Pakcik tahu! Hahaha!

    Pasar taman Midah, cheras. Maaf. Tiada bacaan kordinat GPS...

    ReplyDelete
  11. ikan kembung dengan ikan pari tau beza tak uncle? hihihi~

    ReplyDelete
  12. @gadisBunga

    Haha! Jangan nak duga uncle...! Ikan kembong dah tentu perotnya kembong macam bola!

    Hahaha!

    ReplyDelete
  13. Between Sawi & Bayam..

    i prefer kailan :D

    ReplyDelete
  14. Gedek, itu makcik maafkan, sawi ngan bayam pun goreng sodap. Jangan ko tak kenal daun ketumbar ngan daun saderi kes naya.

    ReplyDelete
  15. @makdara TERdiva

    Walawei...! Kailan ikan masin sangat bes! Setuju!

    ReplyDelete
  16. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Ketumbar? Hamenda pulak ni...? Tak pernah dengar pon ikan ketumbar...?

    Air masin ke air tawar...?

    ReplyDelete
  17. gedek ko nak kena debik ke? daun bukan ikanlah. daun sup tu ngan daun ketumbar rupa nya sama, hanya bau berlainan. daun ketumbar tu cam bau pepijat.

    ReplyDelete
  18. @Cik Ina minat Do do Cheng

    Hahaha! Pertama kali orang nak debik aku dalam belog...!

    Eh... kalau bau macam pepijat basoh la dengan ubat gegat!

    Boleh?

    ReplyDelete
  19. @Chereta Chenta

    "Kerna terpaksa... aku melangkah pergi..."

    Huhuhu...!

    ReplyDelete
  20. En. Gedek cuma makan spinach yg dah diproses cam Popeye tu kut...tu yg conpius which is which...

    ReplyDelete
  21. between sawi n kailan lg susah nak cam..hehehe..

    ReplyDelete
  22. boleh! makcik nak tengok ko makan dulu.kwang kwang kwang

    ReplyDelete
  23. @Eye_nee

    spinach dalam tin tu? Akk kakakakaka... (gelak macam popeye)

    ReplyDelete
  24. @Dee

    Komen ini bukan membantu kejahilan saya...?

    ReplyDelete
  25. pucuk ubi... kenal???


    kihkihkih


    (memang terserlah muka stress-kena-pegi-pasor)

    ReplyDelete
  26. @h4ni3

    Memang payah nak sorok kan perasaan yang datang dari kalbu!

    Pucuk ubi? Tuuu... yang warna hijau, tu...! ye la tu!

    ReplyDelete
  27. kalau makan bayam, sapa-sapa pun jadi kuat.
    kalau makan sawi, orang laki saja jadi kuat.
    itu bezanya.

    ReplyDelete
  28. oohhh..ikut isteri ke pasar ye.. huhuhuhu...
    beza sawi n bayam?hurmmmm sawi daunya sekali ngan batang, sebatang sebatang la kiranya daunya, manakala bayam pula.. daunnya banyak di satu batang huhuhu.. itu lah kot..heheh..

    ReplyDelete
  29. @Cikli

    Boleh tak aku ibarat kan kau ni pakar dalam bab kekuatan, ni...?

    Boleh aku jadi anak murid kau?

    ReplyDelete
  30. @kella

    Saya akan ambil buku noa dan salin spesifikasi sayor-sayor ini... semoga tak tersilap di lain hari...

    TQVM

    ReplyDelete
  31. @pembaris
    Saya klasifikasikan jawapan tuan adalah yang terbaik setakat ini.... Hahaha!

    ReplyDelete
  32. uncle dah makin popular! tgk komen dah banyak dari hari ke hari. harap uncle tak lupakan gb bila dah berada di puncak nanti.

    (eh, ni ayat nak kene debik jugak ke? hahaha)

    ReplyDelete
  33. @gadisBunga

    'Dish!!!!' (bunyi debik Kak Ina MDDC)

    Mana boleh lupa GB, kamu kan ce'web'rity. Kita kan fawan fb sekarang?! (bangga)

    ReplyDelete
  34. ecceeee....hins hins (efek idong kembang kempis)

    ReplyDelete
  35. @gadisBunga

    Praaappp! (bunyi efek hidong terkoyank sebab kembang-kempis secara ekstrim...)

    ReplyDelete
  36. hahaha

    fani plis uncle and GB ni!!


    ...


    pegi pasar galas back pack?
    remaja la uncle ni.

    :D


    .

    ReplyDelete
  37. @BonekadalamChermin

    Back pack ni sebab uncle peminat & terpengaroh kartun Dora the Explora!

    ReplyDelete
  38. ikan kembung dengan perempuan mengandung dan lelaki tak mandi pagi apa beza nya

    ReplyDelete
  39. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    Wah! Susah teka teki ni... apa eh, jawapannya?

    ReplyDelete
  40. Salam Yob Gedek, lagi dua, kenal tak daun bawang dgn daun kucai? Dan daun sup dgn daum ketumbar? Yang 2 ni orang pompuan pun ramai tak pass! Ater kalau tak ikut, sapa nak seret barang bawak balik?

    ReplyDelete
  41. @MOH KEMBARA

    Sebenarnya teman ada cerita benar pasal daon bawang ni... Masa mula-mula kawen dulu (masa rambot semua hitam berkilat).. teman offer diri pada sang isteri untok pegi ke kedai beli daon bawang seikat... Al maklom lah lelaki dengan 'ego' nya ni, untuk bertanya kat tokey kedai tidak sekali-kali, kang nampak tak 'cool' pulak....

    Nak jadi cerita, pagi tu, teman bawak balik Serai seikat...

    Cerita ni deh jadi 'modal' untok sang isteri ketawa sehingga sekarang walaupon rambot dah kian memuteh...

    Sekian diriwayat kan...

    ReplyDelete
  42. pegi pasar cium bau jer...fresh lar katakan.

    ReplyDelete
  43. @ghost writer

    Memang fresh! Sampai otak, fresh nya! Haha! Betol tak?

    ReplyDelete
  44. Wahh, first time masuk, rasa suker plak.walaupun gambar muka sama jer, tapi situasi berbeza...kreatif..

    ReplyDelete
  45. @shearasol

    Muka sama sebab uncle tak bermuka-muka!

    Selamat datang! Dudok la sekejap, Nanti uncle tanak nasik....

    hehe!

    ReplyDelete
  46. suke bayam masak lemak putih ...sodapppp

    ReplyDelete
  47. @Hantu Kak Limah

    Owh! Yang tu, saya pon suka... Err... lemak puteh tu yang macam mana, eh..?

    ReplyDelete
  48. saya buat kerja ke pasar dan ke dapur.. tapi kalau buleh ayam dah siap potong ikan dan siap siang di pasar.. i tak suka bau2 u.. hehehhee

    ReplyDelete
  49. Salam Yob, huah..huar...huarrr...serai? LOL!!!

    ReplyDelete
  50. @MOH KEMBARA

    Huar huar! Rasional dia sebab hujung daun serai tu bentuk dia macam bawang....

    **malu sehingga hari ni**

    ReplyDelete
  51. hehe. sawi dan bayam lain sangat.

    mmg comel kalau suruh lelaki pegi pasar. tahapa2 yang dibeli nye kang.

    ReplyDelete
  52. @Myaby

    Huh! Nak membazir duit, suroh la orang lelaki gi pasar!

    ReplyDelete