Followers

Tuesday, July 29, 2014

July 29, 2014


Uncle rasa bila uncle dah tua... (Yalah! Uncle tahu sekarang pun uncle dah tua!) Bila semua rambut semua memutih, semakin membotak... pasti uncle kelihatan seperti maskot gula-gula Hacks, tu...! Baju pun dah sama hitam! Baahaha...!


P/S: Kawan-kawan semua masih menikmati ketupat dan rendang...?




Monday, July 28, 2014

July 28, 2014


Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 untuk pembaca bunyi dan pembaca sunyi BB@40. 
Maaf zahir dan batin...!

(Siapa ucap selamat hari raya uncle, tak dapat duit raya... ucap selamat hari raya abang!)






Sunday, July 27, 2014

July 27, 2014


"Nak cari daging... nak cari dagingNak cari daring... nak cari daging..."

(...jangan keliru! Telinga uncle bukan semakin melanjut... tapi itu siku orang belakang!)






Saturday, July 26, 2014

July 26, 2014


Hai adik-adik... memperkenalkan, buah rambutan!

(Agaknya semua pekerja Melayu sudah balik kampung untuk cuti berhari raya... yang tinggal hanya pekerja Myanmar kot...? Baahaha...!)






Friday, July 25, 2014

July 25, 2014


Menunggu angka giliran tiba untuk buat ujian stress pun boleh bikin uncle stress..!!! Laaaaammmmmaaaa...! Macam mana tu?

(...nampak tak kesan khas tekanan stress uncle tu...? hehehe)








Thursday, July 24, 2014

July 24, 2014


Okey... anda semua dibenarkan merasa cemburu sekarang! Kenapa? Kerana uncle menerima kad hari raya dari blogger DAYANG DENO!


(Seikhlasnya uncle mula tahu berkenaan penyakit LUPUS @ SLE semenjak mula membaca blog DENO beberapa tahun dulu. Menariknya DENO berkongsi pengalaman beliau berdepan dengan penyakitnya ini. Lebih penting dalam blog DENO terdapat banyak informasi tentang penyakit LUPUS @ SLE yang jarang kita ketahui..! Jom klik di SINI)

Kepada DAYANG DENO: Uncle sebenarnya melompat gembira dan tersenyum semasa menerima kad ini... tapi demi menjaga imej, uncle terpaksa masamkan muka uncle untuk gambar hari ini...! Hehe...!




Wednesday, July 23, 2014

July 23, 2014


Tak mampu nak komen, sebab ini memang betul-betul lawak! 
10 bintang untuk 'toukeh' kedai ini... Baahaha...!

#terlajakkreatif




Tuesday, July 22, 2014

July 22, 2104


Huuii, bahayanya! Bucu tajam papan tanda ni betul-betul hujung tepi garisan jalan..!
Janganlah ada penunggang motosikal tersangkut bahu di situ... ngeri, oh! 
Hati-hati ya kawan-kawan jika melalui jalan ini...

(Klik di SINI untuk lokasi. Betul-betul sebelum jejambat berhadapan dengan Shell / Simpang Taman Cheras Indah)


Pesanan khidmat masyarakat ini dibawa khas oleh BB@40





Monday, July 21, 2014

July 21, 2014


Tak mainlah bawa kereta cuci di car spa... 
Uncle terus bawa kereta uncle pergi mandi bunga...! 

(...aduh, kenapalah bijak sangat lepak di sini tadi..?!?!)






Sunday, July 20, 2014

July 20, 2014


Cari sampul duit raya = Tugas uncle. 
Isi sampul duit raya dengan duit = Tugas aunty...!

Laaaarrriiiii....!